• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 47 - 2023/2024

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Hoogeveen zondag wint voor de 7de keer Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Hoogeveen zondag heeft voor de zevende keer het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gewonnen door in de finale zaterdag tweedeklasser LTC met 4-2 te verslaan. Daarmee is derdedivisionist Hoogeveen recordhouder en staat op eenzame hoogte. Hoogeveen won de 47 ste editie van het PWZ zonder een wedstrijd te verliezen en maakte haar favorietenrol met goed voetbal meer dan waar. LTC, dat voor de tweede keer aan het toernooi deelnam, leverde ook een uitstekende prestatie door knap als tweede te eindigen.

De finale in een bomvolle sporthal Angelslo in Emmen was de apotheose van een fantastisch toernooi, dat maar liefst 28000 toeschouwers trok en dat is een absoluut record. Ook voor Gramsbergen werd het een onvergetelijke finale met een knappe derde plaats. De zaterdag tweedeklasser stond voor de vijfde keer in de finale en eindigde als derde door in de troostfinale Noordscheschut met maar liefst 6-1 te verslaan. De winnaar van de tussenronde, zaterdag derdeklasser FC Meppel, was dichtbij de kruisfinale, maar liet in de poulewedstrijd tegen Gramsbergen een 2-1 voorsprong schieten. In de slotfase maakte Ivar Nijboer de beslissende 2-3 voor Gramsbergen, maar later moest hij afhaken wegens een blessure. In de strijd om de vijfde plaats tegen eersteklasser HZVV werd het 2-2, maar FC Meppel nam de strafschoppen beter. HZVV werd zonder te verliezen, met drie gelijke spelen, net als vorig jaar zesde. Justin Benjamins van Hoogeveen zondag was de opvallende man met vijf treffers en werd daarmee de topscorer van de finale. Zijn ploeggenoot Jim Veltmaat, Nick Leferink van Gramsbergen, Mehran Ali Pour Asli van LTC en Richard Mulder van LTC scoorden elk vier doelpunten. Tijdens de aantrekkelijke finale werden 53 treffers gemaakt. Vorig jaar waren dat er 34.

De finaledag begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van hoofdsponsor Piet Weering.

Poulewedstrijden

De loting van de poules bracht LTC, Noordscheschut en HZVV samen in poule A. LTC kwam tegen HZVV op 1-0 door hun topscorer Mehran Ali Pour Asli, maar drie minuten voor tijd bepaalde Alex Zomer, die deze keer als aanvaller fungeerde, de eindstand op 1-1. De tweede wedstrijd van LTC tegen Noordscheschut, de nummer drie van vorig jaar, werd een ongekend spectaculair duel. Na tien minuten leidde LTC al met 3-0 door Richard Mulder (2) en Marc Heerings. Het wilskrachtige Noordscheschut kwam terug tot 3-3 via twee afstandsschoten van Melvin Mol en Kevin van Dalen. In het laatste pouleduel tussen de buren Noordscheschut en HZVV viel de beslissing, die lang in het voordeel van HZVV leek uit te vallen. Alex Zomer bracht zijn ploeg namelijk aan de leiding, maar opnieuw kwam Noordscheschut na een achterstand terug en Kevin van Dalen was vlak voor tijd de gelukkige, waardoor HZVV was veroordeeld tot de strijd om de vijfde plaats. Alle drie clubs hadden twee punten, maar het doelsaldo gaf de doorslag. Noordscheschut en LTC moesten via strafschoppen uitmaken wie poulewinnaar werd. LTC nam de strafschoppen beter en werd daardoor poulewinnaar. Noordscheschut ging als tweede naar de kruisfinales.

Eindstand Poule A:

1. LTC 2-2 4-4
2. Noordscheschut 2-2 4-4
3. HZVV 2-2 2-2

 

In Poule B waren Hoogeveen zondag, Gramsbergen en de winnaar van de tussenronde, FC Meppel aan elkaar gekoppeld. Gramsbergen en FC Meppel leverden een attractief duel af, waarbij FC Meppel met 2-1 voor kwam via Luca Broers en Hugo Bisschop. Meppel miste een goede kans op 3-1, maar liet Gramsbergen toch terugkomen. Ivar Nijboer was de gevierde man bij Gramsbergen, want hij scoorde drie keer, waarbij de beslissende treffer vlak voor tijd viel. Helaas voor Nijboer moest hij geblesseerd het toernooi verlaten. Topfavoriet Hoogeveen maakte haar faam waar door Gramsbergen met 3-0 en FC Meppel met 3-2 te verslaan. Gramsbergen werd met drie punten tweede en FC Meppel eindigde met nul punten als laatste.

Eindstand Poule B:

1. Hoogeveen 2-6 6-2
2. Gramsbergen 2-3 3-5
3. FC Meppel 2-0 4-6

 

Kruisfinales

Tijdens de eerste kruisfinale tussen LTC en Gramsbergen maakte LTC in de eerste tien minuten veel indruk. De Assenaren overrompelden Gramsbergen en leidden met 4-0 door Richard Mulder (2), Mehran Ali Pour Asli en Xander Eisses. Gramsbergen maakte het nog enorm spannend, maar verder dan drie treffers van Nick Leferink kwam de tweedeklasser niet: 4-3. Daardoor bereikte LTC tijdens haar tweede toernooi al de finale en dat feit werd luid gevierd door de enorme supportersschare uit Assen. Gramsbergen plaatste zich voor de strijd om de derde plaats. In de andere kruisfinale ontmoetten de buren Hoogeveen en Noordscheschut elkaar. Hoogeveen bleek ook in deze lokale derby de betere ploeg te zijn en won met 4-2. Justin Benjamins (2) en Jim Veltmaat (2) verzorgden de doelpuntenproductie van de Hoogeveners. Kevin van Dalen en Aron Drent scoorden voor de Schutters. Hoogeveen plaatste zich voor de tweede keer op rij voor de finale en Noordscheschut mocht net als vorig jaar voor de derde prijs gaan. De strijd om de vijfde plaats ging tussen HZVV en FC Meppel en eindigde in 2-2, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Tot twee keer toe was HZVV dichtbij de winst, maar Tom Simons en Guus Sijtsma hielden Meppel in de race door te missen. Uiteindelijk zorgde de misser van Noël van der Sleen voor de vijfde plaats van FC Meppel, dat het toernooi een keer op haar naam bracht. De zesvoudig winnaar HZVV moest net als vorig jaar genoegen nemen met de zesde plaats.

In de strijd om de derde plaats zorgde Gramsbergen voor een daverende sensatie door favoriet Noordscheschut met maar liefst 6-1 te verslaan. De doelpunten kwamen van de voeten van Carlo Alfring, Melvin Willems (2), Elwin van der Veen (2) en Nick Leferink. Enrico Schonewille redde de eer voor Noordscheschut.

 

Finale

De finale tussen LTC en Hoogeveen liet een weinig spectaculaire eerste helft zien met een logische 0-0 ruststand. Vlak na rust opende Hoogeveen de score via Noah Schuurman, gevolgd door een treffer van Justin Benjamins. LTC bracht de spanning even terug door Mehran Ali Pour Asli, maar Noah Schuurman antwoordde direct door middel van een knappe vrije bal: 1-3. Asli zorgde daarna opnieuw voor wat spanning door de 2-3, maar een minuut later bracht Jim Veltmaat na een schitterende actie van Justin Benjamins de beslissing door de 2-4 te scoren. Daarmee kreeg de 47 ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, een winnaar, die vooraf als de grote favoriet werd bestempeld.

De organisatie is uiterst tevreden over de editie en de finale verliep uitstekend.

 

Eindstand 47e PWZ

1. Hoogeveen zondag

2. LTC

3. Gramsbergen

4. Noordscheschut

5. FC Meppel

6. HZVV

 

Foto: Jari Leijssenaar

Entree 2023/2024

Normaal

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 5

Finale

T/m 14 jaar
€ 4
Volwassenen
€ 8

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Klooster 75
7741 NC Coevorden

EMail

info@protosweering.nl