PWZ toernooi 2020/2021 geannuleerd!

De organisatie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi heeft besloten dat de 44e editie 2020/2021 niet doorgaat in verband met de huidige coronacrisis. Volgens de organisatie is het niet verantwoord het toernooi in de huidige vorm door te laten gaan. De huidige editie wordt doorgeschoven naar volgend jaar. Het is de eerste keer in de 44 jaar oude geschiedenis van het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland dat het evenement geen doorgang vindt.

De organisatiecommissie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi was unaniem van mening dat het toernooi geen doorgang kon vinden. ,,Het zal voor niemand een verrassing zijn dat we tot dit besluit zijn gekomen,” zegt voorzitter van de organisatiecommissie Gradus Zwiers. ,,We waren er snel uit en we hebben dit besluit unaniem genomen.” De organisatie acht het onmogelijk aan de nieuwe richtlijnen te kunnen voldoen bij een dergelijk groot zaalvoetbaltoernooi, waar elke editie ruim 20.000 toeschouwers op afkomen. ,,De situatie rondom corona ligt bij binnensporten nog gevoeliger dan bij buitensporten. Wij zouden maar een achtste deel van het gebruikelijke aantal toeschouwers mogen toelaten. Het toernooi leeft van en voor de vele toeschouwers. Het lijkt ons onmogelijk om de richtlijnen bijvoorbeeld in twintig hallen tegelijk tijdens de voorrondes te bewaken. Daardoor zou er een hele organisatie bijkomen. Dat zien we niet zitten. Het lijkt ons ook onmogelijk de 1,5 meter regel te kunnen handhaven. Bovendien neemt het aantal besmettingen heel snel toe. Het is erg jammer, maar dit is overmacht, we willen geen enkel risico nemen.”

Een 44 ste editie zonder publiek was geen optie voor de organisatie. ,,Een Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi zonder publiek is ondenkbaar. Het toernooi is juist groot geworden dankzij de sfeer van het publiek. Het is uitgesloten dat we voor lege tribunes zouden gaan spelen.” Het wordt daardoor een rustig najaar voor de organisatie van het populaire zaalvoetbaltoernooi. De 44 ste editie zal nu eind 2021 en begin 2022 gehouden worden. ,,We hopen dat het dan weer kan,” stelt Gradus Zwiers.

Entree 2023/2024

Normaal

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 5

Finale

T/m 14 jaar
€ 4
Volwassenen
€ 8

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Klooster 75
7741 NC Coevorden

EMail

info@protosweering.nl