• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 47 - 2023/2024

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

SVBO gaat als zesde naar de finale van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi

SVBO heeft zich via de tussenronde als zesde en laatste geplaatst voor de grote finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Het was in de slotfase spannend in de tussenronde en hadden SVBO, Gramsbergen en Valthermond nog een kans op de finale. Uiteindelijk was de 4-0 zege van SVBO op Valthermond en de kleine zege van Gramsbergen op Achilles genoeg voor de zondag eersteklasser om zich zaterdag bij de overige vijf finalisten te scharen.

De tussenronde is een idee van de onlangs overleden ex-voorzitter van de organisatiecommissie Arnold Homma. Dat blijkt een goede greep te zijn, want sporthal Angelslo was weer zo goed als vol. De nummers twee van de halve finale hielden een kans op de finale en de tussenronde begon kalm met enkele gelijke spelen, maar de slotfase was uitermate spannend tot de laatste wedstrijd toe. SVBO was in de halve finale dichtbij de eerste plaats in Zwartemeer, maar zag in de laatste minuten een vroegtijdige plaats in de finale in rook op gaan door een inhaalrace van HZVV. In de beginfase van de tussenronde leek de ploeg uit Barger Oosterveld niet echt op de eerste plaats af te stevenen door gelijke spelen tegen Gramsbergen en Achilles 1894. Lichte favoriet Gramsbergen deed hetzelfde en speelde gelijk tegen SVBO en Valthermond. Valthermond en Achilles gingen na twee duels aan kop met vier punten. Vervolgens ging het tussen SVBO, Gramsbergen en Valthermond. SVBO versloeg Dalen met 4-1, dat geen rol van betekenis kon spelen. Valthermond won met 3-0 van Achilles en Gramsbergen was via 4-2 de meerdere van Dalen, dat puntloos bleef. De wedstrijd SVBO-Valthermond zou beslissend kunnen zijn. SVBO piekte en won ruim met 4- 0, waardoor de ploeg op acht punten kwam en Valthermond uitgeschakeld was. In de laatste wedstrijd had Gramsbergen nog een kans op de finale door met ruime cijfers van Achilles te winnen. Het had met zes treffers verschil moeten winnen. Gramsbergen won wel, maar de 2-1 zege bleek niet genoeg voor de eerste plaats, waardoor de vreugde in het SVBO-kamp kon los barsten.

De zes finalisten van het 46 ste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi op zaterdag 7 januari zijn dus bekend. Noordscheschut, Hoogeveen zondag, HZVV, DZOH, Germanicus en SVBO strijden vanaf 11.30 uur om de beker met de grote oren. Om 11.00 uur vindt eerst de loting van de twee poules van elk drie ploegen plaats. Om 11.30 uur beginnen de poulewedstrijden. Vanaf 14.45 uur worden de kruisfinales gespeeld. Om 15.30 uur wordt de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats gespeeld. De strijd om de derde prijs begint om 16.00 uur. De grote finale vangt aan om 17.00 uur in een wedstrijd van twee keer twintig minuten. Om 17.45 worden de prijzen uitgereikt en dan wordt duidelijk of Hoogeveen voor de zevende keer het toernooi gaat winnen of dat een andere ploeg het middelpunt van de vreugde wordt.

Entree 2023/2024

Normaal

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 5

Finale

T/m 14 jaar
€ 4
Volwassenen
€ 8

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Klooster 75
7741 NC Coevorden

EMail

info@protosweering.nl