• Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

  • Editie 47 - 2023/2024

  • 100 Verenigingen

  • 20 Sporthallen

  • Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi barst zaterdag los

Steenwijksmoer - Velen hebben er al maanden naar uitgekeken, maar zaterdag 22 december vanaf 18.00 uur is het eindelijk weer zo ver. Het populaire Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi gaat dan voor de 42ste keer van start en de spanning is al voelbaar in Drenthe, Overijssel en Groningen. De voorronde staat weer bol van de aantrekkelijke derby’s en dat maakt de eerste ronde van het toernooi ook zo boeiend. Opvallend is dat de finale van de 41ste editie tussen titelverdediger Elim en Noordscheschut tijdens de voorronde opnieuw op het programma staat.

De laatste weken zijn er nog enkele mutaties te noteren geweest. Naast de eerder genoemde zes mutaties kreeg de organisatie te maken met nog vier afzeggingen van clubs. De organisatie prijst zich gelukkig met een goed gevulde wachtlijst, zodat de opengevallen plaatsen zonder problemen ingevuld konden worden. Kloosterhaar zegde af en de zondag tweedeklasser ASVB uit Blijham neemt haar plaats in. ASVB komt in actie in Slagharen en speelt van de andere poulegenoten op het hoogste niveau. De tegenstanders zijn de derdeklassers Hoogeveen, Lutten, EMMS en vierdeklasser DKB en dat maakt ASVB direct tot een van de favorieten in deze poule.

De zondag vijfdeklasser Oldamster Boys uit Nieuw-Scheemda is de vervanger van Lemele. De nieuweling speelt in poule M in Gramsbergen en komt Gramsbergen, Protos, Mariënberg en DOS ’63 tegen. In de competitie staat de ploeg momenteel op de twaalfde plaats van 5D en won nog geen wedstrijd in tien duels, maar misschien kan het verrassen in de zaal.

Ruinen kon geen representatief elftal op de been brengen wegens blessures en wordt vervangen door de zondag derdeklasser SVZ uit Zeyen. SVZ gaat naar Coevorden en lijkt niet kansloos de kwartfinale te bereiken in een poule met Germanicus, Raptim, KSC en Zandpol.

De zaterdag derdeklasser Willemsoord neemt de plaats in van Schoonebeek en speelt in poule C in Hoogeveen en treft het niet met de twee finalisten van het vorige toernooi als tegenstanders.

Al eerder was bekend dat Drienerloo, Sweel zat, Voorwaarts Westerhaar, Turkse Kracht, Leo en Nieuwleusen niet zouden deelnemen. De andere nieuwkomers zijn Alcides, Gasselternijeveen, Musselkanaal, VEV, Achilles 1894 zat en Rouveen.

Zoals gezegd vindt er zaterdag in Het Activum al snel een herhaling plaats van de finale van de vorige editie tussen winnaar Elim en Noordscheschut. Op het veld troffen beide ploegen elkaar onlangs ook al voor de beker en ook toen won Elim. Deze ploegen zijn de favorieten in poule C en Rouveen, Ruinerwold en Willemsoord zijn de outsiders.

De nummer drie van de finale van 2018, SVBO speelt in de Esdalhal in Emmen. SVBO is de grote favoriet en treft tweedeklasser Drenthina, derdeklasser Ter Apel ’96 en de vierdeklassers Sweel en Bargeres.

De nummer vier van de afgelopen finale, MSC, reist af naar Hardenberg en is de te kloppen ploeg voor de derdeklassers Hardenberg ’85 en Avereest en de vierdeklassers OVC ’21 en Bruchterveld.

De Weide werd vijfde tijdens de 41ste editie en zaterdag speelt de ploeg uit Hoogeveen in poule A in sporthal Angelslo in Emmen. De Weide dat het in de competitie moeilijk heeft, kan zijn borst nat gaan maken in de strijd met DVC ’59, Emmen, Angelslo en EHS ’85.

Dedemsvaart eindigde als zesde en speelt in de ‘eigen’ Citadel tegen HZVV, SCD ’83, ZAC Zwolle en OZC. Dat is een pittige poule waarbij elke ploeg kanshebber is voor de kwartfinale.

De opzet van het zaalvoetbaltoernooi is al een aantal jaren ongewijzigd gebleven vanwege het grote succes en ook deze editie zal dat het geval zijn. De voorronde begint zaterdag 22 december om 18.00 uur, waarna de kwartfinale op donderdag 27 december vanaf 18.00 uur plaatsvindt.

De halve finale wordt gespeeld op zaterdag 29 december vanaf 18.00 uur. De traditionele tussenronde begint woensdag 2 januari 2019 om 18.00 uur, terwijl drie dagen later, op zaterdag 5 januari 2019 vanaf 11.00 uur de finale plaatsvindt in sporthal Angelslo in Emmen. Dan wordt duidelijk of titelverdediger Elim haar titel heeft geprolongeerd of het zaalvoetbaltoernooi een andere winnaar heeft gekregen.

De voorronde van zaterdag 22 december wordt gespeeld op twintig locaties, namelijk: sporthal Angelslo in Emmen, sporthal De Citadel in Dedemsvaart, sporthal Het Activum in Hoogeveen, sporthal 't Grootveld in Dalen, sporthal De Eendracht in Zwartemeer, sporthal De Beek in Hardenberg, sporthal Esdal in Emmen, sporthal De Mondenhal in Nieuw-Weerdinge, sporthal Het Punt in Vroomshoop, sporthal De Börkerkoel in Westerbork, sporthal Noorderslag in Slagharen, sporthal Veenoord in Veenoord, sporthal Gramsbergen in Gramsbergen, sporthal Drenthehal in Beilen, sporthal De Marke in Hollandscheveld, sporthal Erica in Erica, sporthal De Koel in Borger, Sporthal De Klabbe in Emmer-Compascuum, sporthal Drostenhal in Coevorden en sporthal Wessels Boer Hal in Zuidwolde.

Zaterdag gaat de 42ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi dan eindelijk van start in twintig hallen tegelijk. De nummers een en twee en de beste tien nummers drie plaatsen zich voor de kwartfinale.

Entree 2023/2024

Normaal

T/m 14 jaar
€ 3
Volwassenen
€ 5

Finale

T/m 14 jaar
€ 4
Volwassenen
€ 8

Contactgegevens

Postadres

Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi
t.a.v dhr. J.G. Stroeve
Klooster 75
7741 NC Coevorden

EMail

info@protosweering.nl