• Editie 47 - 2023/2024

• 100 Verenigingen

• 20 Sporthallen

Dedemsvaart is zesde en laatste finalist PWZ

De tussenronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi kreeg een knotsgekke ontknoping die zelfs Alfred Hitchcock niet had kunnen bedenken. De beslissing viel in het allerlaatste duel tussen HZVV en Dedemsvaart, die beiden negen punten bezaten. HZVV had aan een gelijkspel genoeg en Dedemsvaart moest winnen. Anderhalve minuut voor tijd leek HZVV met een 2-1 voorsprong op rozen te zitten, maar in een krankzinnige slotfase scoorde de tweedeklasser drie keer en is de zesde finalist.

De zinderende ontknoping was er een die je vaak alleen in een stripverhaal ziet. Niemand had er nog op gerekend dat Dedemsvaart een 0-2 achterstand tegen HZVV goed zou maken. Noah Schuurman was de grote man bij Dedemsvaart, die de 2-2 en de beslissende 3-2 via een afstandschot maakte. De vreugde was erg groot bij de tweedeklasser en velen knepen zich in de arm om te ervaren of het allemaal wel echt was. Dedemsvaart mengt zich zaterdag in de finale bij Noordscheschut, De Weide, Elim, SVBO en MSC. Het was voor HZVV de derde keer op rij dat het in de laatste wedstrijd van een wedstrijdavond niet het gewenste resultaat kon behalen.

HZVV en Dedemsvaart hielden tijdens de avond gelijke tred en maakten tot de laatste wedstrijd geen fout. HZVV begon met een 2-1 zege op DZOH en de beslissende treffer viel 25 seconden voor tijd. Dedemsvaart startte met een duel tegen Emmen. Na de 1-0 voor Dedemsvaart na negen minuten viel Emmen aan en kwam Dedemsvaart een aantal keren goed weg, maar de ploeg hield de voorsprong vast.

Het duel tussen HZVV en Emmen was een spectaculaire wedstrijd met een zinderende ontknoping. Bij 2-1 voor HZVV bracht Emmen drie minuten voor tijd de stand op 2-2 en leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Jos Fidom zorgde 41 seconden voor tijd voor de 3-2 overwinning.

De tweede wedstrijd van Dedemsvaart tegen Dalen was opnieuw een spannende aangelegenheid. Na dertien minuten stond Dedemsvaart met 2-1 voor. In een bloedstollende slotfase raakte Dalen de lat en in de laatste seconde kreeg Dalen een niet te missen kans, maar een uitgestoken been van een speler van Dedemsvaart bracht redding.

HZVV won haar derde duel met 2-0 van Dalen en bezat negen punten.

Dedemsvaart kwam ook op negen punten na een benauwde 1-0 zege op DZOH door een doelpunt twee minuten voor tijd.

De ontknoping moest komen in het laatste duel tussen HZVV en Dedemsvaart. HZVV had door een beter doelsaldo aan een gelijkspel genoeg en Dedemsvaart had alleen maar baat bij een overwinning. De wedstrijd werd een ongekende afsluiting van de spectaculaire tussenronde. HZVV begon goed en stond na acht minuten al met 2-0 voor. De opgave voor Dedemsvaart leek toen vrijwel onmogelijk, maar toen de ploeg na twaalf minuten op 2-1 kwam, gloorde er weer hoop bij Dedemsvaart. HZVV wankelde even en Dedemsvaart kreeg kans op kans, maar scoorde voorlopig niet. Daarna kende HZVV een fase waarin het kansen kreeg op de beslissing, maar die bleef uit. Vijf minuten voor tijd wisselde Dedemsvaart de keeper voor een extra veldspeler. Jan Hup had twee keer de kans vanaf eigen helft in een leeg doel te scoren, maar liet dat na. Dedemsvaart gooide alles op de aanval en dat betaalde zich uit. In anderhalve minuut scoorde Dedemsvaart drie keer, waardoor de ploeg volkomen onverwacht toch nog de finale haalde.

Topscorer werd Sem Nijkamp van Emmen met vijf treffers. Jim Veltmaat en Noah Schuurman van Dedemsvaart scoorden elk vier keer. Jos Fidom en Lorenzo Valente van HZVV scoorden drie keer.

Tijdens de 41ste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi zijn er tot nu toe 1537 doelpunten gemaakt.

Eindstand tussenronde:

1. Dedemsvaart 4-12
2. HZVV 4-9
3. Emmen 4-6
4. DZOH 4-3
5. Dalen 4-0

Zaterdag 6 januari vindt de finale plaats in sporthal Angelslo in Emmen. Om 11.00 uur vindt de loting plaats. De grote finale wordt om 17.00 uur gespeeld.